گیاه اسپند دربردارنده مواد ضد میکروبی از نوع فلاونوئیدها و آلکالوئیدها میباشد، که این مواد در بخشهای مختلف آن (دانه، کالوس و نهال) زیاد یافت میشود. از جمله آلکالوئیدهای مهم آن میتوان به
در تحقیقات آزمایشگاهی که از عصاره اسپند جهت از بین بردن میکروبها استفاده شدهاست. عصارههای حاصل از کالوس خواص ضد میکروبی در برابر میکروبهایی نظیر استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کولی و کاندیداآلبیکانس را نشان دادهاست.
یافتن منابع: "اسپند" – اخبار · روزنامهها · کتابها · آکادمیک · جیاستور (چگونگی و زمان حذف پیام این الگو را بدانید)
اسپند نیز مانند هر گیاه دیگر اگر زیاد مصرف شود، عوارض جانبی زیادی را به همراه خواهد داشت. مصرف بیش از حد اسپند، به خصوص به صورت خوراکی، میتواند منجر به مسمومیت گردد. علائم مسمومیت با اسپند شامل تهوع، استفراغ، اسهال، دل درد، سرگیجه، تشنج و در موارد شدید، حتی مرگ میشود.
با کمک روغن اسپند یک اسپای آب گرم بسازید و از مزایای آن برای داشتن پوستی نرم و موهایی درخشان استفاده کنید.
این دو ماده دارای خواص مختلفی هستند که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
اسپند همچنین با گرم کردن رحم و افزایش گردش خون در ناحیه تناسلی، میتواند به بهبود باروری زنان و روند درمان تنبلی تخمدان یاری رساند.
پس اگر چند شبی را در محیط طبیعی مثل جنگل یا مکانهایی که به تمیز بودن آنها شک دارید گذراندید، از عصارهی این گیاه غافل نشوید.
در طب سنتی، از دود اسپند برای تسکین علائم آبله مرغان، کاهش خارش و سوزش تاولها و سرعت بخشیدن به روند بهبودی استفاده میشود.
هنگامی که سخن از گیاه با ارزش اسپند میشود، معمولا این سوال مهم مطرح میگردد که این گیاه چه خواص و مزایایی دارد؟ آیا مصرف زیاد آن میتواند با عوارض همراه باشد یا خیر؟ بهترین روش برای مصرف این گیاه کدام است؟
دانههای اسپند، خاصیت ضد التهابی دارند. از این خاصیت اسپند میتوان به عنوان داروی مسکنی طبیعی برای رفع درد سیاتیک استفاده کرد.
ضد عفونی کننده و پاکسازی هوا: کندر نیز خاصیت ضد عفونی کننده دارد و میتواند هوا را از آلودگیها و میکروبها پاک کند.
.. میتواند برای انسان بسیار آزاردهنده باشد. خوشبختانه با دود کردن اسپند در محیط حشرات از مکان مورد نظر کوچ کرده و به جای دیگری میروند.
این گياه در بيشتر نقاط ايران ازجمله اطراف تهران، قم، قزوين، کرج، گیاه اسپند تبريز، کرمان، نواحی مختلف فارس، سيستان و بلوچستان، نواحی مختلف خراسان، سمنان، دامغان و حواشی کويرهای ايران می رويد.
Comments on “گیاه اسپند - An Overview”